Li: Presretna sam zbog napokon osvojenog trofeja

Kineskinja iz trećeg pokušaja osvojila Australian Open

Li: Presretna sam zbog napokon osvojenog trofeja

Na Li nije skrivala zadovoljstvo nakon što je iz trećeg pokušaja osvojila titulu najbolje na Australian Openu. 

"Konačno sam podigla pehar, posljednja dva puta nisam u tome uspijevala. Hvala Dominiki na velikom finalu, želim joj puno sreće u daljoj karijeri. Hvala i mom timu, treneru Aleksu, kao i Carlosu Rodriguezu koji je odradio odličan posao". 

"Posebnu zahvalnost dugujem suprugu koji je uvijek tu za mene, ne samo na poslu nego i u životu. Sa velikim nestrpljenjem čekam da se vratim u Australiju jer je ovo moj omiljeni Grand Slam", rekla je Na Li nakon meča. 

Iako je poražena u svom prvom finalu Dominika Cibulkova nema razloga za tugu. Postala je prva Slovakinja u finalu jednog Grand Slama, od ponedjeljka će biti 13. igračica na svijetu, a prethodne dvije sedmice vjerovatno su najbolje u njenom životu. 

"Dvije najbolje nedjelje u životu, veoma sam uzbuđena. Želim da zahvalim svom timu i ljudima koji su podržavali, svima dugujem zahvalnost. Ovaj uspjeh je važan za moju zemlju, prvi put u finalu je neko iz Slovačke. Ovo je moj omiljeni Grand Slam, bilo je divno. Mnogo mi znači i hvala vam svima još jednom", rekla je Cibulkova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.