LIVE: Federer - Džumhur 6:1, 6:3, 6:3

LIVE: Federer - Džumhur 6:1, 6:3, 6:3

A. Beganović

Naš najbolji teniser, Damir Džuhur, očekivano je pretrpio poraz u duelu sa Rogerom Federerom. 

Nakon pet odigranih gemova u trećem setu Federer vodi 4:1, tako da je pitanje pobjednika u ovom meču odlučeno. 

Švicarski teniser osvojio je i drugi set. Džumhur je igrao dobro na otvaranju istog, no u samom finišu nivo njegove igre pada, pa Federer dolazi do ogromne prednosti. 

Roger Federer je oduzeo servis Džumhuru, pa se nalazi na korak do osvajanja drugog seta. 

Naš teniser dobro je otvorio drugi set i nakon pet gemova ima prednost 3:2 s tim da je Federer na servisu. Drugi nositelj turnira, Roger Federer je bez većih problema osvojio prvi set. Džumhur je ozbiljniji otpor pružio samo na otvaranju seta. 

Švicarski teniser je pokazao snagu, oduzeo je servis Džumhuru i trenutno je u prednosti (4:1). Nakon tri odigrana gema Roger Federer ima prednost (2:1) no bez breaka s tim što treba naglasiti da je Džumhur u par navrata sjajnim potezima podigao gledaoce na noge.

Poštovani posjetioci dobrodošli na tekstualni live prenos meča 1. kola Wimbledona u kojem će naš najbolji teniser Damir Džumhur snage odmjeriti sa najboljim igračem svih vremena, Rogerom Federerom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.