Ljubičić se oprostio od Casablance
Ivan Ljubičić

ATP turniri

Ljubičić se oprostio od Casablance

U drugom kolu ATP turnira koji se igra u  Casablanci, za nagradi fond od 450.000 eura, Portugalac Frederico Gil eliminisao je Ivana Ljubičića, Banjalučanina koji nastupa pod zastavom Hrvatske.

Ljubičić je dobio prvi set u tie – breaku sa 7:2, a onda je posustao. Poslije velike borbe i tzv. „atomskog tenisa“ Gilu je pripao drugi sa 7:5. U odlučujućem, trećem, Portugalac je slavio sa 6:4.

Četvrti nosilac turnira, Victor Hanescu iz Rumunije deklasirao je Ivana Navarra iz Španije - 2:0 (po setovima 6:1 i 6:0).

Čast Španije spasio je Juan Carlos Ferrero koji se u treće kolo plasirao trijumfom nad Potito Staraceom iz Italije - 2:0 (6:4, 7:6 /7:1/).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.