Ljubičić uspješan u Casablanci
Ljubičić u tri seta protiv Clementa

ATP turnir na zemljanim terenima

Ljubičić uspješan u Casablanci

Ivan Ljubičić startovao je pobjedom na turniru u Casablanci. Reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih igrača svijeta 2005. i 2006. godine mučio se protiv Francuza Arnauda Clementa, ali je na kraju uspio slaviti u tri seta.

Konačan rezultat glasio je 7:6(6), 5:7 i 6:4. Ljubičić je mogao i ranije završiti posao, ali se Clement nekako izvlačio.

U drugom kolu Ljubičića očekuje duel sa Portugalcem Fredericom Gilom koji je takođe u tri seta nadigrao Španca Alberta Martina. Martin je imao servis za meč, ali je Gil došao do breaka i na kraju je slavio.

Prvo kolo
Ivan Ljubičić (Hrvatska) - Arnaud Clement (Francuska, 8) 7:6(6), 5:7, 6:4, Frederico Gil (Portugal) - Alberto Martin (Španija) 6:3, 3:6, 7:6(4), Florent Serra (Francuska/5) - Thomaz Bellucci (Brazil) 6:3, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije