Lopez i Tomić sigurni, kraj za Troickog i Simona

ATP turnir u Stutgartu

Lopez i Tomić sigurni, kraj za Troickog i Simona

D. Rakanović

Španski teniser Feliciano Lopez plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Stuttgartu nakon što je savladao Gillesa Simona sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3. 

Španac je sigurnom igrom savladao Francuza.  U drugom kolu će igrati protiv pobjednika duela Mayer - Chardy. 

Plasman  u drugi krug je obezbijedio i australijski teniser Bernard Tomić koji je bio bolji od Stephanea Roberta sa 2:1, po setovima 6:1, 5:7, 6:2. 

Tomić će u drugom kolu igrati protiv Tomasa Berdycha koji je u prvom kolu bio slobodan. 

Takmičenje u Njemačkoj gotovo je za srbijanskog tenisera Viktora Troickog koji je poražen od Beneoita Pairea sa 0:2 (4:6, 4:6). Kiparski teniser Marcos Bagdatis predao je meč njemačkom teniseru Philippu Kohlschreiberu pri rezultatu 1:0 u setovima za Nijemca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi