Lopez izbacio Berdycha

Wawrinka slavio u dva

Lopez izbacio Berdycha

Tomas Berdych je eliminisan u četvrtfinalu ATP turnira u Queen'su. To je najveće iznenađenje koje se dogodilo u petak, Čeh je naletio na raspoloženog Feliziana Lopeza koji je još jednom pokazao da mu kao Špancu najmanje odgovara zemljana podloga.

Sa jednim breakom je osigurao Lopez polufinale. Berdych je u cijelom meču imao samo jednu break loptu. Zanimljivo, Španac je odservirao više aseva (13-6). Svoje najveće prilike je Berdych propustio u tri breaku drugog. Došao je na 6-3, propustio je tri set lopte, jednu na 7-6, na kraju je pao 9-7.

Prvi nositelj, Stanislas Wawrinka je savladao Marinka Matosevica. U najboljem mogućem trenutku,
Wawrinka je napravio break za 7-5 u prvom. Na početku drugog je poveo 3-0 i tu je bio kraj. Kevin Anderson je lako dobio prvi set protiv Stepaneka, ali je onda iskusni Čeh sa ranim breakovima na početku drugog i trećeg seta osigurao polufinale.

Rezultati četvrtfinala:
Stanislas Wawrinka (Švi, 1) - Marinko Matosevic (Aus) 7-5, 6-3
Grigor Dimitrov (Bul, 4) - Alexandr Dolgopolov (Ukr, 8) predao Dolgopolov
Radek Stepanek (Cze, 15) - Kevin Anderson (RSA, 7) 1-6, 6-3, 6-2
Feliciano Lopez (Spa, 10) - Tomas Berdych (Cze, 2) 6-4, 7-6(7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti