Lopez ponovo u finalu

Španac u drugom finalu zaredom

Lopez ponovo u finalu

U finalu ATP turnira u Eastbourneu igrat će Francuz Richard Gasquet i Španac Feliziano Lopez. Lopez je uspio doći do drugog finala zaredom nakon što je u polufinalu relativno lako prošao Amerikanca Sama Querreya u dva seta 6-4, 7-6(4).

Za trijumf je bio dovoljan Lopezu jedan break, onaj iz prvog seta za 5-4. U tie breaku drugog Amerikanac je nadoknadio 1-3, Lopez je uzeo tri poena zaredom.

Prvi nositelj Richard Gasquet je također slavio u dva seta protiv Uzbekistanca Istomina 6-4, 6-2. U prvom setu je Francuz u najboljem mogućem trenutku stigao do breaka, u desetom gemu. Istomin je u drugom držao korak do 3-2, nakon toga je Gasquet dobio tri gema u nizu.

Polufinala:
Ricahrd Gasquet (Fra, 1) - Denis Istomin (Uzb) 6-4, 6-2
Feliziano Lopez (Špa, 3) - Sam Querrey (USA) 6-4, 7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.