Lopez preko Berdycha do polufinala

ATP turnir u Stuttgartu

Lopez preko Berdycha do polufinala

D. Rakanović

Španski teniser Feliciano Lopez plasirao se u polufinale ATP turnira u Stuttgartu nakon što je savladao trećeg nosioca turnira Tomasa Berdycha sa 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 6:4.

 U zanimljivom prvom setu obojica tenisera nisu dopuštala protivniku da napravi brejk, pa se otišlo u taj-brejk u kojem je bolji bio Čeh sa 7:4. 

U drugom setu Španac uspijeva u šestom gemu napraviti brejk i povesti sa 4:2. U nastavku seta je sačuvao svoj servis što je bilo dovoljno da osvoji set sa 6:3. 

U odlučujućem setu Čeh je u drugom gemu imao četiri brejk lopte, ali ih je Lopez spasio sve i osvojio gem. U sedmom gemu španski teniser uspijeva oduzeti servis Berdychu (4:3). Do kraja seta Lopez je rutinski čuvao svoj servis i slavio sa 6:4. 

U polufinalu Lopez će igrati protiv pobjednika duela Tommy Haas - Mischa Zverev.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti