Lopez preokretom do titule na Queen'su

U finalu savladao Čilića

Lopez preokretom do titule na Queen'su

Španski teniser Feliciano Lopez osvojio je Queen's Club turnir u Londonu velikim preokretom protiv Marina Čilića u finalu ovog prestižnog turnira.

Iako je hrvatski teniser imao prednost od 1:0 u setovima, Lopez je stigao do preokreta i u preostala dva seta oba puta slavio u tie-breaku, te proslavio veliku pobjedu.

U prvom setu su oba tenisera bila izuzetno sigurna na svoj servis, a Čiliću je jedan brejk bio potreban da dođe do vodstva od 1:0. Na servis Feliciana Lopeza pri rezultatu 5:4, Čilić je imao tri brejk lopte i iskoristio je prvu, te poveo sa 1:0 u setovima (6:4).

U drugom setu je Čilić poveo sa 1:0 ne dopustivši protivniku nijedan poen u prvom gemu, a onda je u drugom dva puta imao brejk loptu. Hrvatski teniser nije uspio krunisati svoju dobru igru s početka drugog seta pa je Lopez izjednačio na 1:1, a u ostatku seta su oba tenisera čuvala svoj servis do tie-breaka.

U njemu se mnogo bolje snašao Španac, koji je slavio sa 7:2 i tako poravnao rezultat na 1:1 u setovima.

Izjednačen meč je viđen i u posljednjem, trećem setu. Nije bilo brejkova, ali ni brejk lopti, pa je pobjednik odlučen još jednim tie-breakom. Ponovo je uspješniji bio Feliciano Lopez, koji je nakon velike borbe slavio sa 10:8.

ATP Queen's Club London, finale:

F. Lopez - M. Čilić 2:1 (4:6, 7:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi