Lopez savladao Dimitrova

ATP turnir u Queensu

Lopez savladao Dimitrova

D. Rakanović

Španski teniser Feliciano Lopez plasirao se u finale ATP turnira u Queensu nakon što je savladao Grigora Dimitrova sa 7:5, 3:6, 6:2. 

Španac je u prvom setu sigurno servirao ne dopuštajući protivniku da napravi brejk. U 11. gemu je Lopez oduzeo servis rivalu što je bilo dovoljno za vodstvo u setovima. 

Bugarski teniser u drugom setu je zaigrao bolje te u osmom gemu oduzeo servis protivniku za 5:3, a u narednom gemu je Dimitrov potvrdio brejk i izjednačio rezultat u setovima. 

U trećem setu ključni momenat je bio brejk Lopeza u šestom gemu nakon kojeg se Dimitrov nije uspio vratiti, pa je Lopez slavio sa 6:2. 

Lopez će u finalu igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi