Lučić - Baroni osvojila turnir nakon 16 godina

Postala rekorderka

Lučić - Baroni osvojila turnir nakon 16 godina

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni pobjednica je WTA turnira u Quebecu, ona je u finalu svladala Amerikanku Venus Williams sa 6-4, 6-3 nakon sat i 23 minute igre. Za Lučić-Baroni ovo je treći turnirski naslov u karijeri, ali prvi nakon čak 16 godina i četiri mjeseca i njenog drugog trijumfa u Bolu na Braču.

Razmak od 16 godina i četiri mjeseca najveći je između dva osvojena turnira na WTA Touru uopće,
dosadašnja rekorderka bila je Japanka Kimiko Date-Krumm koja je između naslova u San Diegu u Seulu imala stanku od 13 godina. Zanimljivo, Lučić-Baroni je na ovom turniru uzela titulu u konkurenciji parova.

Lučić i Čehina Lucia Hradecka su u finalnom dvoboju pobijedile Njemicu Juliu Georges i Čehinju
Andreu Hlavackovu 6-3, 7-6 (8) za sat i 27 minuta igre. Za 32-godišnju Lučić-Baroni bila je to treća turniska pobjeda u parovima nakon što je 1998. pobijedila na Australian Openu i u Tokiju, na oba turnira u paru s Martinom Hingis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.