Lučić Baroni bolja od Krunićeve, Stosur ubjedljiva
Foto: EPA

WTA Charleston

Lučić Baroni bolja od Krunićeve, Stosur ubjedljiva

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni u tri seta je savladala Aleksandru Krunić iz Srbije (6:1, 4:6, 6:3) i tako obezbijedila plasman u drugo kolo turnira u Charlestonu.

Lučić-Baroni je sav posao završila za nešto manje od dva sata, a u narednoj rundi snage će odmjeriti sa Njemicom Monom Barthel.

U drugo kolo plasirala se i u Čehinja Lucie Safarova, savladavši domaću igračicu Varvaru Lepchenko (7:5, 6:7, 6:3). Njena naredna rivalka biće Bethanie Mattek-Sands iz SAD-a.

Australijanka Samantha Stosur lako je izašla na kraj sa srbijanskom teniserkom Jelenom Janković (6:1, 6:3), pa će u borbi za četvrtfinale rekete ukrstiti sa boljom iz duela Kucova - Begu.

Dalje su prošle i Kasatkina, Linette, Sakkari, Rodionova, Rogers, Stollar, Zhang, Errani i Beck.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti