Mađarska naredni protivnik BiH

Fucsovics izborio treći presudni bod

Mađarska naredni protivnik BiH

Protivnik Davis Cup reprezentacije BiH u četvrtfinalu II grupe EA zone bit će Mađarska. Mađari su nakon velike borbe u prva dva dana, na kraju lako došli do trećeg boda zahvaljujući Martonu Fucsovicsu koji je  svoj posao danas završio nakon sat i 50 minuta igre.

U četvrtom meču, Marton je nadigrao Radu Albota u tri seta 6-2, 6-1, 6-2. Kako se i moglo očekivati meč parova je imao posebnu težinu dan ranije. Igralo tri minute više od pet sati i par Marton Fucsovics - Levente Godry je nakon 1-2, stigao do pobjede 3-2, 8-6 u petom setu. Za Mađarsku su u Gyoru igrali uz Fucsovicsa i Godriyja još Gabor Borsos i Viktor Filipenko. Igralo se u dvorani, na tvrdoj podlozi (Rebound Ace). Meč četvrtfinala je na rasporeda su od 17.do 19. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.