Madrid: Đoković na "mišiće" do osmine finala

Teška pobjeda Srbijanca

Madrid: Đoković na "mišiće" do osmine finala

Drugi reket svijeta Novak Đoković teškom mukom se plasirao u osminu finala Masters turnira u Madridu.

Srbijanski teniser teže nego što se očekivalo savladao je domaćeg takmičara Nicolasa Almagra sa 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 7:5).

Branioc titule je na startu pretrpio brejk, ali je potom vezao šest gemova i prvu dionicu riješio u svoju korist za 26 minuta.

Ipak, Đoković je izgledao potpuno bezidejno u drugom setu, a Španac je iskoristio pad u igri Srbijanca kako bi došao do izjednačenja u meču. Najprije je u sedmom gemu spasio dvije brejk lopte, a onda je u 10. gemu oduzeo servis Đokoviću i odveo meč u treći set.

Almagro je nastavio sa sjajnom igrom i u trećoj dionici, pa je nakon tri odigrana gema imao veliku prednost (3:0). U petom gemu Đoković vraća brejk zaostatka i ubrzo dolazi do izjednačenja (3:3). Teniseri su bili sigurni na svoj servis sve do 11. gema, kada Novak pravi novi brejk i iskusno privodi susret kraju.

U osmini finala Đokovića očekuje susret sa pobjednikom meča Feliciano Lopez - Gilles Simon. Potencijalni rival u četvrtfinalu mu je Japanac Kei Nishikori, dok bi u borbi za finale Đoković mogao da se sastane sa ljutim rivalom Rafom Nadalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi