Mahut izbacio Ferrera, Lacko Karlovića

Wimbledon, drugo kolo

Mahut izbacio Ferrera, Lacko Karlovića

Francuski teniser Nicolas Mahut eliminisao je u drugom kolu Wimbledona Španca Davida Ferrera nakon pobjede rezultatom 3:0.

Mahut je sjajno ušao u meč te je prvi set dobio rezultatom 6:1 nakon što je čak tri puta oduzimao servis protivniku. 

Nastavak meča donio je sličnu priču pa je Mahut napravio dva i pretrpio jedan brejk za vodstvo od 2:0 u setovima nakon što je drugi set dobio rezultatom 6:4.

Ferrer ni u trećem setu nije uspio da napravi veći otpor svom sportskom rivalu, pa je Mahut ponovo napravio dva brejka i pretrpio jedan te slavio sa 6:3.

Dalje se plasirao i Belgijanac David Goffin nakon pobjede protiv Rogera-Vasselina 3:0, dok je Almagro poražen od Istomina istim rezultatom.

Od turnira se oprostio Hrvat Ivo Karlović koji je poražen od Slovaka Lacka sa 3:1, dok je njegov sunarodnjak Marin Čilić istim rezultatom izbacio Ukrajinca Stakhovskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi