Makarova o slučaju sestara Williams: Tu nema časti!

Ruska teniserka

Makarova o slučaju sestara Williams: Tu nema časti!

Mnogobrojni sportisti su u velikom šoku nakon što je hakerska grupa "Fancy Bear" iznijela u javnost škakljive dokumente WADA-e (Svjetske antidoping agencije).

Ruski hakeri su javnosti prezentovali dokumente na kojima se mogu naći imena poput Serene i Venus Williams, Simone Biles, Bradleya Wigginsa, Chrisa Froomea, Rafaela Nadala i Petre Kvotove, a ono što vezuje ove vrhunske sportiste je navodno korištenje nedozvoljenih sredstava.

Mnogi od njih imali su opravdanje za cijelu situaciju, ali takvo mišljenje ne dijele njihove kolege. 

"Nisam mogla da vjerujem da se ovakve stvari dešavaju u sportu. Normalna pojava je da se svako od nas ponekad razboli, ali ispada da se neki sportisti moraju liječiti raznim biljem, dok drugi imaju pravo i da koriste zabranjene supstance. Tu nema časti", jasna je bila ruska teniserka Ekaterina Makarova.

Sa tim se slaže i njena dubl partnerka Elena Vesnina, koja je bila prilično iznenađena nakon saznanja da su sestre Williams koristile zabranjene supstance.

"Besmisleno je da im je dopušteno da to koriste, ali sa pravne tačke gledišta uradile su sve kako treba i zaštitile su se maksimalno. WADA je odobrila, pa im se ne može ništa zamjeriti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi