Makarova osvojila titulu u Washingtonu

Ruskinja nakon preokreta stigla do trofeja

Makarova osvojila titulu u Washingtonu

D. Rakanović

Ruska teniserka Ekaterina Makarova osvojila je WTA turnir u Washingtonu. 

Ruskinja je u finalu nakon preokreta savladala njemačku teniserku Juliju Georges sa 3:6,7:6, 6:0 u meču koji je trajao dva sata i deset minuta. 

Nijemica je bolje otvorila meč i u drugom gemu oduzela protivnici servis, a stečenu prednost je do kraja lagano sačuvala. 

Ipak, Ruskinja igra bolje na početku durgog seta, u drugom  gemu pravi break, ali je Georges uzvratila istom mjerom u desetom gemu kada je Ruskinja servirala za izjednačenje u setovima. 

Nijemica je nakon toga povela sa 6:5, ali se Makarova nije predavala. Uspjela je oduzeti servis protivnici i odvesti set u odlučujući gem. U tie-breaku je sigurnom igrom odvela meč u odlučujući set. 

U trećem setu Georges je nestala sa terena, Makarova je dominirala i bez izgubljenog gema stigla do titule. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi