Maraton Tsongi, Kyrgios na Murrayja
Foto: EPA

Wimbledon

Maraton Tsongi, Kyrgios na Murrayja

E. Škorić

Jo-Wilfried Tsonga savladao je Isnera u maratonskom meču.

Isner i Tsonga igrali su svoj meč trećeg kola četiri i pol sata, a na kraju je Tsonga slavio i prošao u osminu finala.

Prvi set dobio je Isner sa 7:6, u drugom je Amerikanac još lakše stigao do 2:0 (6:3).

U trećem setu taj-brejk, Tsonga koristi treću set loptu i smanjuje na 2:1. S dva brejka, 12. igrač svijeta sa 6:2 dobiva četvrti set i donosi nam uzbudljivi peti set. 

Kako se na Wimbledonu igra na dva razlike u odlučujućem setu, meč je potrajao satima. Tek nakon 35 gemova u zadnjem setu, Tsonga uspojeva da iskoristi jednu od dvije meč-lopte i da izbori pobjedu.

Francuski teniser će u narednoj rundi igrati protiv Richarda Gasqueta. 

Nick Kyrgios je sa 3:1 savladao Felicijana Lopeza. Australac je dobio prvi set sa 6:3, drugi Španac osvaja u taj-brejku, a onda Kyrgios slavi sa 6:3, 6:4 i igrat će protiv Andyja Murrayja u osmini finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi