Maraton u Australiji: Karlović sa 75 asova do drugog kola

Australian Open

Maraton u Australiji: Karlović sa 75 asova do drugog kola

E. Škorić

Hrvatski teniser Ivo Karlović je u maratonu koji je trajao pet sati i 25 minuta pobijedio Horacija Zeballosa.

Možda Karlović nije to očekivao, ali protiv 68. igrača svijeta bio je primoran da igra više od pet sati kako bi izborio drugo kolo Australian Opena.

Prvi set Zeballost je dobio u taj-brejku potom je u drugom Argentinac bio bolji sa 6:3, a onda je Karlović dobio dva seta zaredm (7:5, 6:2).

Odlučujući peti set igrao se čak  dva sata i 41 minutu, te su viđena 42 gema. Obojica su bili hladnokrvni na svojim servisima, a onda je kod rezultata 21:20 Zeballos popustio, Karlović je stigao do brejka i velike pobjede.

Jedino će možda Karloviću ostati žal što nije srušio vlastiti rekord kada su u pitanju asovi. Imao ih je 75, a rekord mu je 78. Inače, njegovih današnjih 76 asova je apsolutni rekord na mečevima Australian Opena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi