Maria Sharapova je nova kraljica Pariza

Halep nije uspjela

Maria Sharapova je nova kraljica Pariza

Ruska teniserka Maria Sharapova u finalnom meču Roland Garrosa porazila je Rumunku Simonu Halep rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 6:7 i 6:4. 

Prva je do prednosti došla Halep, brejkom već u prvom gemu. Sharapova je već u četvrtom gemu uspjela vratiti izgubljeno. Ruskinja je potom nastavila seriju i povela sa 5:2, osvojivši četiri gema uzastopno. Halepova se nije predavala i napravila je brejk već u narednom gemu čime je stigla do 5:3. Ipak u narednom gemu koncentracija je popustila i prvi set zasluženo je pripao Sharapovoj.

Sharapova je odlično otvorila drugi set i povela sa 2:0, ali je uporna Rumunka upsjela izjednačiti na 2:2. Do rezultata 4:4 igrali se bez brejkova, nakon čega su uslijedila čak četiri brejka. Sharapova je u tajbrejku vodila sa 5:3, ali se Rumunka nije predavala pa je došla do trijumfa i izjednačenja rezultata na 1:1.

I treći set Sharapova je otvorila brejkom, koji je Halep slično kao u drugom uskoro vratila. U petom gemu Ruskinja je napravila novi brejk, međutim Halepova je uskoro stvari vratila na početak. Naredna dva gema Ruskinja je riješila u svoju korist bez izgubljenog poena i tako došla do još jednog naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.