Maria Sharapova preživjela "ruski rulet"
Foto: epa.eu

Australian Open, 2. kolo

Maria Sharapova preživjela "ruski rulet"

Australian Open zamalo je ostao bez još jedne nositeljke, a drugi favorit prvog ovogodišnjeg Grand Slama, Ruskinja Maria Sharapova, je za dlaku izbjegla eliminaciju u drugom kolu turnira u Melbourneu.

Ruskinja se kockala protiv svoje zemljakinje Aleksandre Panove, a pravi "ruski rulet" je okončan nakon dva i po sata igre. Sharapova je slavila po setovima 6:1, 4:6, 7:5.

Sigurna u drugom kolu je kila kineska teniserka Shuai Peng koja je razbila Magdalenu Rybarikovu sa 6:1, 6:1. Njemica Witthoeft je Amerikanki McHale dozvolila svega tri gema, dok su tri seta za pobjede bila potrebna Goergesovoj, Pliskovoj i Hradeckoj.

Rezultati:
Shvedova Y. (Kaz) - Puig M. (Pur) 2:0
Witthoeft C. (Ger) - McHale C. (Usa) 2:0
Koukalova K. (Cze) - Goerges J. (Ger) 1:2
Rybarikova M. (Svk) - Peng S. (Chn) 0:2
Vinci R. (Ita) - Makarova E. (Rus) 0:2
Siniakova K. (Cze) - Begu I. (Rou) 0:2
Pliskova Ka. (Cze) - Dodin O. (Fra) 2:1
Panova A. (Rus) - Sharapova M. (Rus) 1:2
Hradecka L. (Cze) - Hercog P. (Slo) 2:1
Arruabarrena-V. L. (Esp) - Wickmayer Y. (Bel) 1:2
Errani S. (Ita) - Soler-Espinosa S. (Esp) 2:0
Diyas Z. (Kaz) - Schmiedlová A. K. (Svk) 2:1
Voegele S. (Sui) - Garcia C. (Fra) 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.