Marin Čilić bez problema izborio plasman u četvrtfinale

ATP Zagreb Indoors

Marin Čilić bez problema izborio plasman u četvrtfinale

Na ATP Indoors turniru u Zagrebu danas su na rasporedu bili mečevi prvog, te jedan meč drugog kola. 

U meču drugog kola domaći teniser Marin Čilić sa 2-0 u setovima (6:4, 7:5) izbacio je Dušana Lajovića iz Srbije, te je tako izborio plasman u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz meča Ive Karlovića i Ivana Dodiga. 

Meč dana odigrali su Igor Sijsling i Blaž Kavčić, a nakon odlična tri seta (6:7, 6:3, 6:4) plasman u drugo kolo izborio je holandski teniser Sijsling. Plasman u drugo kolo osigurali su još Dudi Sela protiv Lukasa Rosola i Andrej Kuznetsov protiv Sergija Stakhovskog, oba u dva seta. 

Čeh Jan Hajek je trebao igrati protiv zemljaka Radeka Stepaneka, ali je Radek odustao, pa je umjesto njega zaigrao Daniel Evans iz Velike Britanije. Evans je sa 6:3 i 6:1 izbacio Hajeka. 

Andrej Golubev iz Kazahstana je sa 2-1 (7:6, 4:6, 7:6) izbacio rumunskog veterana Victora Hanescua. Ostali mečevi drugog kola na rasporedu su sutra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.