Marin Čilić u finalu Wimbledona!

Pobijedio Querreyja u polufinalu

Marin Čilić u finalu Wimbledona!

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u veliko finale Wimbledona nakon pobjede protiv Amerikanca Sama Querreyja sa 3:1 u setovima.

Čilić igra sjajan turnir i do sada je imao problema samo u četvrtfinalu protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera kojeg je pobijedio sa 3:2 u setovima. U polufinalu je bio blagi favorit protiv Querreyja, a na kraju je slavio sa 3:1.

Ipak, Querrey je bio taj koji je bolje otvorio meč pa je prvi set dobio nakon pobjede u taj brejku sa 8:6. Tada se činilo da će Čilić imati veoma težak zadatak, ali ipak nije bilo tako. 

U drugom setu Marin je napravio jedan brejk i to u sedmom gejmu i do kraja je držao svoj servis za slavlje 6:4 i izjednačenje na 1:1. U trećem setu viđena su dva brejka, po jedan na obje srane, pa se otišlo u taj brejk. Tamo se ovog puta bolje snašao Čilić koji je slavio sa 7:3 i preokrenuo na 2:1 u setovima. 

U četvrtom setu Marin je prije taj brejka riješio posao jer je napravo dva brejka za razliku od Querreyja koji je jednom oduzeo servis rivalu i Čilić je mogao slaviti veliko finale. Bit će mu ovo drugo finale Grand Slama u karijeri i to nakon što je slavio na US Openu 2014. godine.

Podsjetimo, on će u finalu igrati protiv boljeg iz meća Thomas Berdych-Roger Federer koji se igra nešto kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi