Marin i Rafa bez problema do četvrtfinala

ATP turnir u Pekingu

Marin i Rafa bez problema do četvrtfinala

Drugo kolo ATP turnira u Pekingu je zaključeno bez iznenađenja. Svih šest mečeva je završeno u dva seta, nositelji su opravdala očekivanja.

Nadal je u četvrtfinale prošao preko Petera Gojowczyka. Nadal je za četvrtfinale trebao dva breaka. Jedan je izboren kod 3-2 u prvom, drugi kod 2-1 u drugom setu.

Na kraju je Nadal iskoristio četvrtu meč loptu. Marin Čilić je prepustio Portugalcu Sousi šest gemova. Viktor Troicki je morao čestitati Tomasu Berdychu, završilo je 6-3, 6-4. Četiri gema izborio je Pablo Cuevas kontra Andyja Murraya.

Rezultati 2. kolo:
Rafael Nadal (Špa, 2) - Peter Gojowczyk (Nje) 6-3, 6-4
Martin Klizan (Slo) - Ernests Gulbis (Lat, 7) 6-2, 3-0 predao Gulbis
Grigor Dimitrov (Bug, 5) - Pablo Andujar (Spa) 6-4, 6-4
Marin Čilić (Hrv, 4) - Joao Sousa (Por) 6-3, 6-3
Tomas Berdych (Cze, 3) - Viktor Troicki (Srb) 6-3, 6-4
Andy Murray (VBR, 6) - Pablo Cuevas (uru) 6-2, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.