Mario Ančić pomaže Đokoviću na Wimbledonu

Pojačanje u stručnom štabu

Mario Ančić pomaže Đokoviću na Wimbledonu

Srbijanski teniser Novak Đoković prolazi kroz najteže trenutke u karijeri.

Iako je jučer izborio finale Eastbournea, Novak se ipak neće zadovoljiti titulom na turniru iz serije 250 jer je još uvijek bez velikih trofeja u 2017. godini.

Za dva dana počinje treći Grand Slam turnir sezone, Wimbledon, a Novak je pred ovaj turnir odlučio pojačati svoj stručni štab sa nekadašnjim hrvatskim teniserom Mariom Ančićem.

Iako Ančić ima tek 33 godine, već dugo vremena se ne bavi profesionalnim tenisom zbog problema sa bolešću, a tokom karijere najbolji rezultat na Wimbledonu mu je polufinale iz 2004. godine. Ančić je svojevremeno bio 7. teniser svijeta, a on će se naravno priključiti Andrea Agassiju u Novakovom štabu.

Podsjetimo, Đoković je tokom karijere tri puta osvaja Wimbledon (2011., 2014. i 2015.), a ove sezone će titulu najboljeg braniti Andy Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi