Martina Hingis u finalu parova

Po prvi put nakon povratka na terene

Martina Hingis u finalu parova

Sedam godina je prošlo od kada je Martina Hingis osvojila naslov na jednom WTA turniru u konkurenciji parova. Tada je u paru sa Marijom Kirilenko slavili u Dohi, na drugoj strani su stajale Mađarica Szávay i Čehinja Uhlířová.

Sedam godina kasnije Martina je ponovo u finalu, prvom nakon povratka na terene. U paru sa Njemicom Sabine Lisicki, Martina je stigla do finala jakog turnira u Miamiu. Hingis i Lisicki su u turnir ušle zahvaljujući pozivnici i još uvijek su nezaustavljive. U petak su u polufinalu bile bolje od petih nositeljica Care Black iz Zimbabvea i Sanije Mirze iz Indije, sa 6-3, 6-4.

Za Hingis je ovo 52. finale u karijeri u konkurenciji parova, prvi je osvojila 1995. godine u Hamburgu zajedno sa Gigi Fernandez. Dvije godine zaredom Martina i Jana Novotna su osvajale naslove u Miamiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.