Mattek-Sands zaustavila Ivanović, porazi Errani i Pliskove

Tri nositeljie manje na Wimbledonu

Mattek-Sands zaustavila Ivanović, porazi Errani i Pliskove

Negdje u najavi ženskog turnira napisali smo kako nije isključeno da se u žrijebu pojavi tzv "rupa". Nakon tri dana turnira je izvjesno jer nema više u žrijebu sedme nositeljice Ane Ivanović, eliminisana je i Katarina Pliskova (11. nositeljica), pa Sara Errani koja je bila postavljena za 19.

Bethanie Mattek-Sands je odigrala vrhunski meč, jedan od svojih najboljih kada je u pitanju singl karijera. Od prvog do zadnjeg poena neumorna, za ženski tenis netipična igra servis- volej. Skoro pa svaki poen. Na takvu igru Ana Ivanović nije imala odgovora.

" Bila je agresivna, izlazila je na mrežu. Očito je joj igra u paru puno pomogla. da bude sigurnija na mreži, a ja sam to očekivala. Na početku meča sam igrala pasovno, ona je odlično krenula, dobila samopouzdanje i to je odlučilo" pojasnila je Ana svoj brzi poraz u dva seta 3-6, 4-6.

Još jedna Amerikanka je uspješan dan. Coco Vandeweghe je također u dva seta prošla Karolinu Pliskovu koja je u dobroj formi stigla na Wimbledon. Pliskova je prije tie breaka prvog seta spasila četiri set lopte, u tie breaku je imala 3-1, nije bilo dovoljno. Baš kao ni vodstvo 2-0, odnosno 3-1 u drugom setu. Vandeweghe je prošla 7-6(5), 6-4.

Aleksandra Krunić je iskoristila svoju priliku protiv Sare Errani. Prvi set je Krunić dobila sa šest vezanih gemova. U drugom je Errani nadoknadila break zaostatka, dok se u trećem igralo break na break. Na kraju je Errani tri puta gubila svoj servis, treći put kod 5-2.

Rezultati 2.kolo:
Serena Williams (USA, 1) - Timea Babos (Hun)    6-4, 6-1   
Heather Watson (GBR) - Daniela Hantuchova (Svk)    6-4, 6-2   
Aleksandra Krunić (Srb) - Sara Errani (Ita, 19)    6-3, 6-7(2), 6-2   
Venus Williams (USA, 16) - Yulia Putintseva (Kaz) 7-6(5), 6-4   
Kristina Mladenovic (Fra) - Jelena Ostapenko (Lat) 6-4, 7-5   
Victoria Azarenka (Blr, 23) - Kirsten Flipkens (Bel) 6-3, 6-3   
Belinda Bencic (Švi,30) - Anna-Lena Friedsam (Nje) 7-5, 4-6, 6-0   
Bethanie Mattek-Sands (USA) - Ana Ivanović (Srb, 7) 6-3, 6-4   
Maria Sharapova (Rus, 4) - Richel Hogenkamp (Hol) 6-3, 6-1   
Irina-Camelia Begu (Rum, 29) - Lesia Tsurenko (Ukr) 7-5, 6-7(4), 7-5   
Zarina Diyas (Kaz) - Aliaksandra Sasnovich (Blr) 7-5, 6-1   
Andrea Petkovic (Nje, 14) - Mariana Duque-Marino (Col)    6-3, 6-1   
Coco Vandeweghe (USA) - Karolina Pliskova (Cze, 11) 7-6(5), 6-4
Samantha Stosur (Aus, 22) - Urszula Radwanska (Pol) 6-3, 6-4   
Sloane Stephens (USA) - Lauren Davis (USA) 6-4, 6-4   
Lucie Safarova (Cze,6) - Su-Wei Hsieh (Taj) 6-2, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.