Mayer i Ferrer stigli do finala Hamburga

Zverev nije mogao dalje

Mayer i Ferrer stigli do finala Hamburga

Prvi nositelj David Ferrer i nepostavljeni Argentinac Leonardo Mayer igrat će u finalu ATP turnira u Hamburgu. Do svog drugog finala u karijeri Mayer je stigao preko Philippa Kohlschreibera, dok je David Ferrer razbio Alexandra Zvereva.

Mayer je kontra Kohlschreibera slavio 7-5 6-4 u meču koji je trajao nešto manje od 90 minuta. Argentinac je prvi stigao do breaka u prvom servis-gemu Nijemca, no potom je tu prednost ispustio u petom gemu seta. Novi break Mayer je napravio u 11. gemu, a potom je mirno odservirao za osvajanje prvog seta. I u drugom je Mayer ispustio break prednosti ali je zato breaknuo Kohlschreibera u najvažnijem mogućem trenutku – pri servisu za ostanak u meču.

Ferrer je u drugom polufinalu imao daleko lakši posao protiv 17-godišnje njemačke senzacije Alexandrea Zvereva. Nakon manje od sat vremena igre Ferrer je slavio sa 6-0, 6-1. Zverev je maksimalno iskoristio priliku na svom prvom pravom nastupu, do polufinala je savladao četiri tenisera iz TOP 100 društva. Sutrašnje finale za Ferrera njegovo je 44. u karijeri.

Polufinala:
Florina Mayer (Arg) – Philipp Kohlschreiber (Nje, 7) 7-5, 6-4
David Ferrer (Spa, 1) – Alexander Zverev (Nje)  6-0, 6-1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.