Mayer siguran protiv Janowicza, Andujar iznenadio

Roland Garros, 2. kolo

Mayer siguran protiv Janowicza, Andujar iznenadio

E. Škorić

Argentinac Leonardo Mayer plasirao se u treće kolo Roland Garrosa.

Mayer je iskoristio ulogu favorita protiv Jiržija Janowicza, te je slavio s 3:1 u setovima.

Prvi i drugi set je Argentinac dobio sa 6:4, imao je 4:2 vodstvo u trećem, ali je Poljak uspio da izbori taj-brejk i na kraju osvoji set. 

Katastrofalan je Poljak bio u četvrtom setu. Mayer je poveo sa 5:0, Janowicz u šestom gemu smanjio, no u sljedećem je Argentinac ovjerio prolaz u četvrto kolo, gdje će igrati protiv Marina Čilića.

Pablo Andujar je iznenadio Nijemca Philippa Kohlschreibera (3:2). Španac je dobio 6:1, 7:6 prva dva seta, pa je preostala dva Nijemac bio bolji sa 6:3, 6:3. 

Kohlschreiber je u odlučujućem setu vodio protiv Španca sa 4:3, ali je posustao i Andujar je izborio duel sa Tsongom u trećem kolu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.