Melo i Dodig opet na braću Bryan

Finale parova u konkurenciji tenisera

Melo i Dodig opet na braću Bryan

U finalu muških parova u Roland Garrosu ove godine ćemo gledati prve nositelje, braću Bryan i treće brazilsko-hrvatsko kombinaciju Ivan Dodig - Marcelo Melo. Braća Bryan igrat će zajedničko 158. finale u karijeri, 28. na Grand Slam turnirima. 

Ukupno su osvojili 16. naslova, na Roland Garrosu su slavili dva puta 2003. i 2013. godine. Do ovog finala su stigli pobjedivši par Bolelli - Fognini u dva seta 6-3, 6-3. U završnici prvog seta Bob i Mike su dobili četiri gema u nizu, dok su drugi set iskontrolisali ranim breakom u trećem gemu. 

Ivan Dodig i Marcelo Melo probili su se do finala turnira muških parova u Roland Garrosu nakon što su u četvrtak 

u polufinalu sa 6-3, 7-5 pobijedili Holanđanina Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecaua. Za Mela i Dodiga ovo će biti drugi nastup u finalu Grand Slam turnira.

Prvi put su igrali u Wimbledonu prije dvije godine upravo protiv Mike i Boba Bryana. Dva breaka su bila dovoljna Dodigu i Melu za pobjedu, po jedan u svakom setu. Melu i Dodigu će to biti deveto zajedničko finale, a iz dosadašnjim osam samo su dvaput izašli kao pobjednici - 2013. na Šangaj Mastersu i ove godine u Acapulcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti