Melzer dobro startovao
Jurgen Melzer siguran

ATP turnir u Houstonu

Melzer dobro startovao

Austrijanac Jurgen Melzer slavio je protiv Roberta Kendricka na startu turnira u Houstonu. Trećepostavljeni nosilac nije imao mnogo problema i sa 2:0 u setovima prošao je u drugo kolo.

Melzerov protivnik biće Wayne Odesnik koji je sa 7:6(2) i 6:4 slavio protiv Kevina Andersona.

Osminu finala osigurao je i Jevgenij Korolev, kojem su bila potrebna tri seta da “prođe” Argentinca Leonarda Mayera, a u posljednjem meču dana Španac Daniel Gimen-Travero iznenadio je osmog nositelja, Argentinca Maxima Gonzaleza, kojeg je dobio sa 6:4, 3:6 i 6:.

Ostali mečevi 1. kola igraće se večeras, a na teren će, između ostalih, izaći prvi i drugi nositelj Amerikanci James Blake (1.) i Mardy Fish (2.).

Rezultati
Korolev (Rusija) - Mayer (Argentina) 7:6(2), 2:6, 7:5, Gimeno-Traver (Španija) - M. Gonzalez (Argentina, 8) 6:4, 3:6, 6:1, Odesnik (SAD) - Anderson (JAR) 7:6(2), 6:4, Melzer (Austrija, 3) - Kendrick (SAD) 6:1, 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.