Mentalna stijena: Đoković preokretom savladao Belluccija
Foto: EPA

Prvi set izgubio sa 6:0, a onda...

Mentalna stijena: Đoković preokretom savladao Belluccija

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković je večeras pokazao koliko je mentalno jak pobjedom nad Thomazom Belluccijem rezultatom 2:1 u setovima.

Đokovićeva pobjeda jeste bila očekivana, ali se u prvom setu desilo nešto čemu se baš niko nije nadao. Srbijanski teniser je u doslovno pao bez ispaljenog metka, pa je Brazilac za 25 minuta igre uništio Đokovića i poveo sa 1:0 rezultatom 6:0!

Prvi gem u ovom meču Đoković je osvojio na početku drugog seta, kada je poveo sa 1:0. Srbijanski teniser je ironično proslavio njegovo osvajanje podigavši obje ruke i radujući se kao da je završio meč, što je nasmijalo sve na tribinama.

Od tog momenta, Đoković je zaigrao mnogo bolje i uspio poravnati rezultat na 1:1 (6:3), da bi potom u trećem setu demonstrirao svu svoju snagu i bez većih problema došao do preokreta i pobjede. Novak je u odlučujućem setu slavio sa 6:2.

Prvi reket svijeta će se u četvrtfinalu Mastersa u Rimu sastati sa Rafaelom Nadalom i nadamo se da će nam ova dvojica tenisera priuštiti još jedan istinski teniski spektakl.

ATP Rim, 1/8 finala:

Đoković - Bellucci 2:1 (0:6, 6:3, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije