Mervana zaustavljena na startu
Još jedan poraz u prvom kolu

BiH teniserka završila nastup u Wimbledonu

Mervana zaustavljena na startu

M. Maksimović

Naša najbolja teniserka Mervana Jugić - Salkić nije izborila nastup u drugom kolu Wimbledona, u konkurenciji parova. U jednom od samo dva odigrana meča, par Klaudija Jans- Alicja Rosolska je bio bolji od Mervane i Ukrajinke Yuliane Fedak 6-4,6-3.

Ukupno gledajući Mervana i Yuliana su odigrale dobar meč,  imale su četiri break prilike, sve četiri su iskoristile, ali su imale ogromnih problema sa servisom, nakon prvog su osvojile 46 % poena, nakon drugog tek 37. Sa druge strane su poljakinje imale čak devet break prilika, čak šest su ih iskoristile, pa je meč nakon 73 minute bio završen.

Rezultati 1. kola:
Klaudia Jans/Alicja Rosolska - Yuliana Fedak/Mervana Jugić-Salkić 6-4,6-3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.