Milićević donio kup Vogošći

Stoni tenis

Milićević donio kup Vogošći

M. Skaka

Ovg vikenda u Goraždu je odigran 6. Kup Bosne i Hercegovine u stonom tenisu za muškarce i žene. Učestvovalo je 8 muških i 4 ženske ekipe.

U muškoj konkurenciji u polufinalu ekipa Aladže (Sarajevo) pobijedila je ekipu Viteza sa 3:1, dok je Vogošća savladala Borac Raiffeisen banku iz Banja Luke sa 3:0.

U vrlo interesantnom finalu nakon pobjede Edina Kantardžića (Aladža) nad Almirom Divovićem (Vogošća) i vodstva od 1:0, ekipa Vogošće je uz dvije pobjede Srđana Miličevića nad Anesom Alićem i Edinom Kantardžićem i pobjede mladog Mirze Dizdarevića nad iskusnim Amerom Muftićem uspjela savladati Aladžu rezultatom 3:1 i tako osvojiti 6. Kup BiH u stonom tenisu za muškarce.

Najzaslužniji za osvajanje Kupa BiH u ekipi Vogošće su Srđan Miličević, Almir Divović, Mirza Dizdarević pod vodstvom trenera Zorana Miličevića.

Kao što se i očekivalo u ženskoj konkurenciji su se u finalu sastale ekipe Željezničara iz Sarajeva i Prijedor. Lider na tabeli Premijer lige BiH, ekipa Željezničara je bez nekih većih probjema slavila rezultatom 3:0.
Željezničar je u polufinalu pobijedio Banja Luku 3:1, a Prijedor Perućicu (Foča) 3:0.

Za ekipu Željezničara nastupile su Emina Hadžiahmetović, Zita Dawidhazi, Ajla Kovač po rukovodstvom trenera Amele Hadžiahmetović.

Na kraju takmičenja organizator u saradnji sa stonoteniskim savezom BiH pobjednicima i drugoplasiranim ekipama predao je pehare, medalje i diplome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.