Mirjana Lučić kući poslala Simonu Halep

Veliko iznenađenje

Mirjana Lučić kući poslala Simonu Halep

A. Beganović

Iskusna hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni u 2. kolu Roland Garrosa bila je bolja od treće nositeljice Simone Halep.

Sjajn meč odigrala je hrvatska teniserka, a njena pobjeda nad Simonom Halep je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Roland Garossa. Lučić je slavila u dva seta, prvi je riješila u svoju korist rezultatom 7:5, a u drugom je bila još ubjedljivija (6:1).

Maria Sharapova nije imala problema u duelu sa Vitalijom Diatchenko. Slavila je Sharapova u dva seta (6:3, 6:1). Vekić je bila bolja od Jovanovski (6:4, 6:3), dok je Kerber savladala Tomljanović (6:3, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.