Mirka posvađala Federera i Wawrinku

Napeto je bilo u polufinalu

Mirka posvađala Federera i Wawrinku

Problem sa povredom leđa, želja da sprema zaigra u finalu Davis Cupu, ili nešto treće. Roger Federer nije igrao finale završnog turnira, dan nakon naišao je na velike kritike, nakon čega se pojavila informacija kako je pravi razlog neigranja ustvari svađa njega i Stana Wawrinke.

U samoj završnici meča, kod rezultata 5-5 i 40:40 Wawrinka je ušao u raspravu sa nekim na tribinama 02 Arene, nešto slično se dogodilo i u samom tie breaku. Tada je upozorio sudiju u stolici na ponašanje Mirke Federer, supruge Rogera Federera.

Nakon meča su Roger i Stan imala žestoku raspravu koja je potrajala u svlačionici. Wawrinka je podsjetio Rogera kako se Mirka slično ponašala u četvrtfinalu ovogodišnjeg Wimbledona. Na kraju je Federer odustao od finala, pod izgovorom da ima problema sa povredom leđa.

Ukoliko je to tačno, veliko je pitanje kako će Roger i Stan funkcionisati u finalu Davis Cupa, kada se Švicarska sastaje sa Francuskom. Roger je napravio puno toga u karijeri, sada po prvi put ima priliku doći i do naslova u Davis Cupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.