Mirnyi i Nestor u finalu protiv braće Bryan

Prvi i drugi nositelji

Mirnyi i Nestor u finalu protiv braće Bryan

M. Maksimović

Max Mirny i Daniel Nestor sa jedne i braća Bob i Mike Bryan sa druge strane mreže naći će se u današnjem finalu parova.Ovo finale je očekivano s obzirom da se radi o prvim i drugim nositeljima.

Mirnyi i Nestor su prošle godine u finalu bili bolji od kombinacije Cabal/Schwank u tri seta, dok su braća Bryan posljednji i jedini put slavila na Roland Garrosu 2003.godine.Nakon toga su dva puta zaredom poraženi u finalu, oba puta su ''krvnici'' bili Björkman i Mirnyi. Do finala ove godine Mirnyi i Nestor su stigli bez izgubljenog seta. U polufinalu su savladali par Braccialli/Starace 6-3,6-4.

Braća Bryan su bila bolja od para Qureshi/Rojer 6-3,7-6(6). Pakistanac i Holanđanin su došli do polufinala nakon predaje Zimonjića i Llodre.

Polufinale:
Mirnyi/Nestor (Bje,Kan,1) - Bracciali/Starace (Ita,14) 6-3,6-4
Bob/Mike Bryan (SAD,2) - Qureshi/Rojer (Pak,Hol,10)  6-3,7-6(6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.