Mirza Bašić izborio plasman u drugo kolo

Odlična igra našeg tenisera

Mirza Bašić izborio plasman u drugo kolo

Bh. teniser Mirza Bašić plasirao se u drugo kolo turnira u njemačkom Heilbronnu pobjedom protiv Rusa Aleksandra Kuznetsova sa 2-1 u setovima. 

Bašić se odlično nosio sa Rusem u prvom setu, ali je izgubio sa 6:4, pa je pod velikim pritiskom morao igrati drugi set.

Odlično je počeo drugi set, uzeo je break protivniku i imao vodstvo 3:1 i svoj servis, ali se Rus vraća u meč i poravnava na 3:3. 

Drugi set je odlučen u tie braeku u kojem je Bašić slavio sa 7:2 i izborio odlučujući treći set. Dobra igra u drugom setu dala je krila našem igraču koji je sa sigurnih 6:3 dobio treći set i plasirao se u drugo kolo. 

Bašić će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela dvojice Nijemaca Dustina Browna i Petera Gojowczyka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.