Mirza Bašić ostao bez titule u Italiji

Umor odradio svoje

Mirza Bašić ostao bez titule u Italiji

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić danas je nastupio u finalima singla i dubla na ATP Brescia Challengeru u Italiji.

Bašić se u finalu singla 42.500 eura vrijednog turnira susreo s Holanđaninom Igorom Sijslingom (ATP 167), dok je u paru s Hrvatom Nikolom Mektićem u finalu dubla igrao protiv kombinacije Bozoljac/Zelenay.

Ipak, iako je imao priliku osvojiti duplu krunu, naš teniser ostao je bez titule u Italiji. Umor je svakako odradio svoje, nakon što je poslije samo 56 minuta izgubio od Sijslinga 2:0 u setovima, u parovima je pretrpio poraz 0:6, 3:6.

Iako ostaje žal što Bašić (ATP 147) nije osvojio bar jednu titulu, treba istaći kako je ovo bila odlična sedmica za našeg tenisera.

Finalom singla izjednačio je ranking karijere, a značajan pomak zasigurno ga očekuje i na ATP dubl listi, gdje trenutno zauzima tek 1334. poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.