Mirza Bašić poražen u trećem kolu kvalifikacija

Kvalifikacije za ATP turnir u Bukureštu

Mirza Bašić poražen u trećem kolu kvalifikacija

Nakon što je jučer slavio u prvom i drugom kolu kvalifikacija za ATP turnir u Bukureštu, bosanskohercegovački teniser, Mirza Bašić danas je poražen od Ričardasa Berankisa i tako je ostao bez plasmana na glavni turnir.

Naš teniser je u trećem kolu izgubio od Litvanca rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:2. Prvi set Bašić je riješio u svoju korist rezultatom 7:5, a za pobjedu mu je trebalo nešto manje od sat vremena(52 minute). 

U drugom setu Litvanac se vratio u meč. Pri rezultatu 4:3 napravio je break i tako izjednačio rezultat na 1:1. Na samom startu trećeg seta, Berankis je napravio novi break i na kraju riješio set u svoju korist rezultatom 6:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.