Mirza Bašić u dva seta bolji od Samuela Grotha
Foto: EPA

Kvalifikacije za US Open

Mirza Bašić u dva seta bolji od Samuela Grotha

Bh. teniser Mirza Bašić je odmjerio snage s Australijancem Samuelom Grothom u prvom kolu kvalifikacija za US Open i uspio slaviti rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Bašić je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4, a naš teniseru je već u prvom gemu uspio napraviti brejk što se pokazalo dovoljnim da nakon 27. minuta povede s 1:0 u setovima.

Drugi set je bio dosta napetiji, pa ni Bašić ni Groth nisu uspijevali oduzeti servis jedan drugome.

Pri rezultatu 3:2 u svoju korist, Groth je imao brejk loptu, istu ipak nije uspio iskoristiti, pa je drugi set nakon 6:6, otišao u tiebreak.

U tiebreaku je naš teniser bio uspješniji (7-4), pa je i drugi set riješio u svoju korist što je bilo dovoljno za trijumf.

U drugom kolu kvalifikacija Bašić će odmjeriti snage s Cedrik-Marcel Stebeom koji je nešto ranije savladao našeg Aldina Šetkića rezultatom 2:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti