Mirza nakon velike borbe položio oružje

Turska poravnala na 1:1

Mirza nakon velike borbe položio oružje

Davis Cup reprezentacija Turske izjednačila je rezultat na 1:1 protiv naše selekcije jer je Marsel Ilhan pobijedio Mirzu Bašića sa 3:2 u setovima.

Na samom startu vidjelo se da bi ovaj meč mogao donijeti veliku borbu. Iako je Mirza imao brejk prednosti i priliku da napravi još jedan, Ilhan je ipak uspio da se izvuče i dođe do taj brejka. Tamo se turski teniser bolje snašao i nakon velike borbe slavio sa 11:9.

Mirza je ipak uspio da odgovori u drugom setu kada je u posljednjem trenutku napravio brejk i slavio sa 7:5 te rezultat poravnao na 1:1. Bašić je do potpunog preokreta uspio da dođe nakon što je za samo 28 minuta uspio da dobije treći set sa 6:2.

Ipak, Ilhan se uspjeva vratiti u meč jer je u četvrtom setu slavio sa 6:3 i izborio odlučujući peti period igre. Tamo je viđena velika borba, a Mirza je na samom startu napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, Ilhan se odmah vraća te je set izjednačen sve do rezultata 5:5. Tada je turski teniser napravio novi brejk te zadržao svoj servis i slavio sa konačnih 7:5.

Podsjetimo da je nešto ranije danas BiH u vodstvo doveo naš najbolji teniser Damir Džumhur koji je slavio protiv Ilkela sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi