Mirzu Bašića u Dizeldorfu zaustavio Srbijanac Milojević

ATP turnir u Dizeldorfu

Mirzu Bašića u Dizeldorfu zaustavio Srbijanac Milojević

Mirza Bašić nije se uspio plasirati u osminu finala ATP turnira u njemačkom Dizeldorfu, a bolji od bh. tenisera sa 2:1 u setovima bio je srbijanski predstavnik Nikola Milojević.

Milojević je veoma lako stigao do vodstva od 1:0 u setovima nakon što je prvi period igre riješio u svoju korist sa 6:2. Ipak, u drugom setu Baić je zaigrao mnogo bolje pružio bolji otpor, bio je čvršći na lopti pa je do izjednačenja stigao nakon što je slavio sa 7:5.

Posljednji set pripao je ipak Milojeviću. Kod rezultat 1:1 Bašić je uspio napraviti break, ali već u narednom gemu Milojević je učinio isto, pa je rezultat glasio 2:2. Sve do desetog gema trećeg seta obojica tenisera su uspješno čuvala svoj servisa, a u ključnim trenucima meča nakon vodstva od 30:0 Bašić je izgubio svoj servis, samim tim i meč.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.