Moldavija u Mostaru vodi 1:2

Težak zadatak pred reprezentacijom BiH

Moldavija u Mostaru vodi 1:2

M. Maksimović

Moldavija opet vodi, nakon prvog dana 0:1, nakon drugog 1:2. Drugi bod Moldavcima su osigurali Radu Albot i Andrei Ciumac, lakše nego što su možda i oni sami očekivali. Tomislav Brkić se požalio na bolove u leđima, selektor Daver Vranić se odlučio za Damira Džumhura i Ismara Gorčića.

Nakon što je Radu Albot izgubio svoj servis izgledalo je da smo na pravom putu. Vrlo brzo pobjegli na 5:2, došli smo i do set lopte. Nismo je iskoristili, Moldavci su krenuli i nisu se zaustavili prije kraja seta. Naš par je imao i break prednosti u drugom setu, na kraju se ispostavilo posljednji put u ovom meču.

 

Promašili smo puno lakih poena, zapucali neke voleje na mreži, Moldavci su poklone uzeli i poveli 2-0. U trećem smo dobrim dijelom pali, posljednju priliku ispustili kod 5-3, priliku da se eventualno vratimo u set. Moldavci su poveli 2:1, prvi put igraju u II kolu II Grupe, blizu su najvećeg uspjeha u istoriji, plasmana u završni rundu.

 

Naša selekcija je u zaostatku, imamo problema sa povredama, pitanje je ko će igrati pet meč ukoliko bude potrebno. Nadamo se da će biti. Posljednji put smo nakon 1:2 vratili u Tallinu prije tri godine, nakon toga smo zapeli tri puta. Nadamo se da nećemo i četvrti...

 

 

BiH - Moldavija 1:2

Džumhur/Gorčić - Albot/Ciumac 5-7 4-6 3-6 

Tomislav Brkić - Radu Albot 3-6, 6-7(3), 3-6 

Damir Džumhur - Maxim Dubarenco 6-3, 2-6, 5-7, 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.