Monaco slavio u Houstonu

Prva titula u sezoni za Argentinca

Monaco slavio u Houstonu

Juan Monaco pobjednik je ovogodišnjeg turnira u Houstonu pošto je u finalu savladao domaćeg tenisera Jacka Socka sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:5).

Meč je trajao dva sata i 19 minuta, a Argentinac je do titule došao nakon velike borbe i preokreta.

Sock je sjajno ušao u meč te je vezao dva gema. Ubrzo je Monaco odgovorio i smanjio na 2:1, ali je već u narednom gemu dozvolio novi brejk. Siguran je u nastavku bio Amerikanac na svoj servis, pa je iskusno priveo dionicu kraju.

U drugom setu argentinski teniser odgovorio je istom mjerom, a zato mu je bio dovoljan brejk u 4. gemu.

Posljednji set bio je i najneizvjesniji, a što je nekarakteritično za muški tenis vidjeli smo i pet brejkova. Monaco je imao veliku prednost od 4:1 i bio nadomak pobjede, ali je dozvolio rivalu da u potpunosti preokrene rezultat (5:4). Međutim, u završnici je uspio da povrati igru sa početka seta i tako dođe do prve titule u sezoni, a devete u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi