Monfils i Gasquet oduševili navijače u Montpellieru

ATP 250 Montpellier

Monfils i Gasquet oduševili navijače u Montpellieru

Od četvorice igrača koji su izborili plasman u polufinale ATP 250 turnira u Montpellieru dvojica su Francuza, čime domaći navijači mogu biti itekako zadovoljni. 

Prvi nositelj Richard Gasquet je za 70 minuta sa 6:4 i 6:2 izbacio kvalifikanta Albana Olivettija, a u polufinalu će igrati protiv trećeg nositelja Jerzyja Jnaowicza iz Poljske koji je u četvrtfinalu sa 6:2 i 6:4 izbacio domaćeg tenisera Edouarda Rogera-Vasselina. 

Peti nositelj i pobjednik od prije četiri godine Gael Monfils također je izborio plasman u polufinale. On je slavio protiv Denisa Istomina sa 6:4 i 6:4, a za finale će se boriti protiv Jarkka Nieminena, koji je izbacio domaćeg tenisera Marca Gicquela sa 6:3, 3:6 i 7:6. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.