Monfils, Karlović i Nishikori trijumfovali

ATP Halle

Monfils, Karlović i Nishikori trijumfovali

E. Škorić

Gael Monfils, Ivo Karlović, Kei Nishikori… prošli su u drugo kolo ATP turnira u njemačkom Halleu.

Teniseri se na travnatim podlogama pripremaju za Wimbledon. U tijeku su jaki turniri u Halleu i Londonu.

Kei Nishikori je je sa 7:6, 7:5 pobijedio Francuza Dominica Thiema u prvom kolu turnira u Halleu i u osmini finala će igrati protiv Dustina Browna.

Gael Monfils je lako prošao u susretu sa češkim teniserom Lukasom Rosolom. Bilo je 6:3, 6:4 za Monfilsa, kome će naredni protivnik biti Kazahstanac Mikail Kukuškin, koji je u tri seta bio bolji od Jana Veselog.

Jirži Janowicz je sa 6:3, 6:4 nadigrao Pabla Cuevasa. Poljak će se za četvrtfinale boriti sa Kolumbijcem Alejandrom Fallom.

Ivo Karlović je izgubio sa 7:6 prvi set od Kolumbijca Santiaga Giralda, ali je u preostala dva seta slavio sa 6:4. Karlović će u osmini finala igrati protiv Zvereva.

Italijan Andreas Seppi je sa 7:5, 6:2 eliminisao Tommyja Haasa, a dalje ide i Steve Johnson, koji je sa 6:3, 7.6 nadigrao Bernarda Tomića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.