Monfils pokazao zašto ga ljubitelji tenisa vole

Pritekao protivniku u pomoć

Monfils pokazao zašto ga ljubitelji tenisa vole

Francuski teniser Gael Monfils nikada nije bio "broj 1", niti je osvojio jedan Grand Slam, ipak je među najvećim imenima svjetskog tenisa.

Gael je pravi šoumen, respektabilan protiv svakoga, a kada ima svoj dan onda je neugodan i koban i za one najbolje iz samog vrha ATP liste.

Francuz gdje god da igra omiljen je kod navijača i publike, a u duelu protiv Tomasa Berdycha na turniru u Roterdamu vidjelo se i zašto je to tako.

Iako je Monfils gubio sa 6:1, nakon jednog nezgodnog proklizavanja i pada Čeha, francuski teniser je samo preskočio mrežu, prešao na protivničku polovinu terena kako bi pomogao rivalu da ustane, što je ispraćeno velikim ovacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.