Monfils preko Dimitrova do četvrtfinala US Opena
Foto: EPA

US Open, osmina finala

Monfils preko Dimitrova do četvrtfinala US Opena

M. Šljivak

Francuski teniser Gael Monfils plasirao se u četvrtfinale US Opena nakon što je večeras savladao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova sa 3:0 po setovima 7:5, 7:6 i 7:5.

Odigrao je Francuz sjajan meč i na kraju je slavio zasluženu pobjedu...

Prvi set je donio dosta izjednačen tenis. Oba igrača su držala svoj servis sve do 11 gema kada Monfils pravi break, te zatim uzima gem na svoj servis za osvajanje prvog seta sa 7:5.

Francuz je u petom gemu drugog seta oduzeo servis Dimitrovu, ali se Bugarin vratio u osmom gemu. Do kraja se igralo gem za gem, te se ušlo u tie-break. Iako je Dimitrov imao dvije set lopte, Monfils sjajnom igrom dolazi do preokreta, te osvaja i drugi set sa 7:6.

Treći set je donio također dosta uzbuđenja. Mogao je Dimitrov u trećem gemu doći do breaka, ali je Monfils uspio da spasi dvije break lopte. Igralo se bez oduzetog servisa sve do 12 gema, kada Monfils koristi sve greške bugarskog tenisera, te dolazi do osvajanja trećeg seta (7:5) i pobjede od 3:0.

US Open, osmina finala:

Monfils - Dimitrov 3:0 (7:5, 7:6, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.