Monfils stigao do šeste titule

Karlović poražen u finalu

Monfils stigao do šeste titule

E. Škorić

Dosta dramatično bilo je u meču Ive Karlovića i Galea Monfilsa, u finalu u Washingtonu, a hrvatski div je na kraju propustilo priliku da dođe do prve titule na ATP turniru iz serije 500. 

Karlović dosad nikada nije slavio na turniru iz ATP 500 serije, a nikada nije bio bliže nego večeras, kada je imao 1:0 u setovima, 5:4 vodstvo i servis.

Brutalnim servisima Karlović nije dao šansu Monfilsu u prvom setu, da bi u 11. gemu napravio neočekivano brejk i to jer je Francuz napravio duplu servis grešku.

I onda, kod 4:4, Karlović pravi brejk i dolazi do 5:4, ali već u narednom gemu Monfils uzvraća na isti način, pa se igrao taj-brejk, a tu je Monfils uspio da osvoji set.

U trećem gemu odlučujućeg seta Monfils koristi jednu od dvije brejk lopte i stiže do 3:1. Sačuvao je vodstvo do kraja i stigao je do nove titule, šeste.

ATP Washington, finale:

Karlović - Monfils 7:5, 6:7, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi